Ta hand om din trädgård för ditt djur

Om du har ett djur måste du ta hand om din trädgård så att djuret har en säker plats att leka på. Detta innebär att du måste se till att det inte finns några giftiga växter där, att staketet är säkert och att ditt djur inte kan smita ut eller fly på något sätt. En annan anledning till att du måste ta hand om din trädgård är att ditt djur behöver en ren miljö. Det innebär att du måste plocka upp efter ditt djur, inte lämna mat ute och se till att det inte finns något stående vatten där myggor kan lägga sina ägg.

Hur du tar hand om din trädgård

För att ta hand om din trädgård finns det olika saker du kan göra. Vad du behöver göra beror såklart på vilken typ av trädgård du har, samt beroende på vilket djur du har. Men vanligtvis rör det sig om ungefär samma saker som alla behöver göra. Här har du fem saker som du bör göra i din trädgård regelbundet när du har ett eller flera djur hemma:

  1. Håll giftiga växter utom räckhåll
  2. Kontrollera att stängslet är helt och säkert
  3. Städa upp efter ditt djur
  4. Håll stillastående vatten borta och se till att det finns fräscht, rent vatten tillgängligt
  5. Kontrollera regelbundet om det finns några faror
Om du behöver något redskap eller liknande till din trädgård så är chansen väldigt stor att du hittar det på Gardenstore.se. Där kan du hitta krattor som du kan behöva för att kratta ren trädgården från sten och liknande, som djuret i sin tur kan riskera att äta, eller spadar som gör att du kan fixa till ett hål i trädgården som ditt djur har gjort.