Vinterkläder för hundar

På vintern kan temperaturen sjunka väldigt mycket och ligga på flera minusgrader. Då är det inte bara människor som fryser, utan även alla djur kan frysa. Inte minst din hund. Att gå ut med en hund i flera minusgrader är oftast inte så skönt som det kan se ut att vara för hunden. Även din hund fryser, bara det att det kanske inte syns eller märks lika mycket.

Tyvärr är det inte lika enkelt att värma en hund med kläder som det är att värma en människa som klär på sig ett underställ i merinoull. Idag finns det dock vinterkläder för hundar, vilka kan vara viktiga att klä på hunden när det är ordentligt kallt ute. Det kan även vara skönt för hunden att ha på dig lite extra lager inomhus om det är kallt.

Hundtäcke

Det du behöver köpa för att din hund inte ska frysa ute under vinternpromenaderna är ett hundtäcke. Det finns i flera olika modeller, storlekar, färger och former – där får du testa dig lite fram vad som passar för just din hund. Beroende på hur mycket päls hunden har kan tjockleken på täcket vara mer eller mindre. Men tänk på att din hund fortfarande ska kunna röra på sig bra i sitt hundtäcke.

Hundtröja

Det kan även bli kallare inomhus. Har du en väldigt liten hund eller en hund med lite päls så är det bra att införskaffa en hundtröja. Dessa finns numera inte bara i djurbutiker, utan även vanliga klädbutiker har börjat sälja olika mysiga hundtröjor.