Så skapar du ett bra band mellan dig och ditt husdjur

För många står ett husdjur högst upp på listan över prioriteringar och självklart är tanken på att ha en hund eller katt i hemmet som alltid kan välkomna än hem, eller ett litet gulligt marsvin som man kan gosa med under kvällen väldigt tilltalande. Men det gäller också att man har en bra överblick på sitt liv och även tar det praktiska med i bilden.

Har du verkligen den tid som husdjuret kräver, tillräckligt med plats för att djuret inte ska känna sig isolerad och besitter du rätt kunskap för att din nyblivna familjemedlem ska må bra? Ja detta är bara några saker som du bör ställa dig själv innan du beslutar dig för att skaffa ett husdjur.

Lägg ner mycket tid

När du har hämtat upp ditt husdjur så börjar processen med att bygga tillit och ett starkt band mellan varandra. Det spelar ingen roll om du har köpt ett mindre husdjur som hamster, kanin eller chinchilla eller har slagit på stort och köpt en hundvalp så måste du lägga ner mycket tid och kärlek så att ni kan lära känna varandra.

Vilka typer av aktiviteter och hur mycket tid som krävs beror helt och hållet på vilket typ av djur du väljer, men också beroende på husdjurets personlighet.

Aktivera ditt husdjur

När du inte är nära till hands gäller det att du aktiverar ditt husdjur så att de håller sig lugna och sysselsatta. Detta kan var med en aktiveringsboll, en ny klätterbro eller ett mysigt hus som de kan krypa in i. Lägg ner tid i början, annars kommer det vara svårt att bygga en bra relation senare.