Jogga med hunden

Att jogga med sin hund kan vara hur roligt som helst. Hunden är ju trots allt människans bästa vän, så att ta med din hund ut på springturen kan ge dig en helt ny motivation. Alla hundar kan följa med ut och springa, men det är viktigt att introducera den nya aktiviteten lite steg för steg för hunden. Även hundar kan få träningsverk, så gå inte på för hårt från början.

Den största fördelen med att ha med hunden på springturen är att ni båda tränas och aktiveras på samma gång. Det behövs dessutom minimalt med utrustning för att komma igång med springturerna. Det enda du egentligen behöver är en sele eller ett koppel. Har du en stark hund som gärna drar iväg så kan ett midjebälte vara att föredra. På så sätt kan du hålla bäst styrka under tiden du springer. Om du har barn som fortfarande åker vagn så kan du passa på att ta med det också i en joggingvagn.

När du börjar introducera hunden för dina springturer så kan du börja med att ta med hunden på din uppvärmningsrunda. Kolla sedan hur hunden verkar må när du kommer tillbaka jämfört med innan ni började springa. Om hunden verkar pigg och glad så kan du stegvis öka distansen för varje gång ni tar er ut. Tillsammans kommer ni ha väldigt roligt och det kommer förmodligen bli som ett helt nytt intresse ni delar tillsammans!