Gör ditt hem mer djurvänligt

När man blir djurägare så är det massor av saker som man ska tänka på. Vilket husdjur ska väljas, hur väljer man rätt ras, vilket foder bör inhandlas och hur ska man ta hand om sin nya familjemedlem på bästa sätt? Men en sak som kan falla lite i glömska är att säkerställa att hemmet är anpassat för just det djur man har tänkt införskaffa. Här gäller det att du är smart så att både du och djuret kommer att trivas i hemmet.

Vilka saker som krävs beror helt och hållet på vilket typ av djur du ska köpa. Hundar kräver kanske allra mest, då de kommer att gå lösa dygnet runt och det finns risk för att de välter både dina fina iittala glas eller river på dina tapeter om de lämnas ensamma för länge. Så här gör du ditt hem mer djurvänligt så att du kan sova tryggt om natten och lämna bostaden med mer ro i magen!

Ha ett mer minimalistiskt hem

Det är framförallt en fördel om du försöker att ha så lite saker framme som möjligt. Detta kommer således minska risken för att ditt husdjur blir nyfiken och börjar gnaga på saker som har lämnats framme. Dessutom behöver du inte oroa dig för att din hund eller katt sväljer någonting som kan fastna i halsen eller orsaka hälsoproblem.

Säkerställ sladdar och uttag

Framförallt gnagare av olika slag som till exempel kaniner eller marsvin har en tendens att äta på kontakter, sladdar och uttag. Så när du släpper ditt husdjur fri i hemmet så är det viktigt att ingenting ligger framme.